Leonidas - 19 / Apr / 2021
Bonbon
Mooi woord hè: bonbon. Letterlijk vertaald staat er ‘goedgoed’. Iets minder letterlijk is het ‘snoepje’ maar hé, ‘goedgoed’ is veel leuker toch?
Bonus
Wie een bonbon in handen heeft mag verlekkerd kijken naar een snoepje in een snoepje. De dikwijls zoete vulling wordt immers bijna altijd omhuld door een glanzend chocoladelaagje. Het allerfijnste is als je er voorzichtig je tanden in mag zetten. Daarna vraagt het niet zo gek veel doorzettingsvermogen om door te bijten. En voilà, het eerste laagje is gebroken wat toegang geeft tot de volgende smaaksensatie. De bonus. En boffen wij even: in de bonbonwereld zijn de smaakcombinaties en variaties zo’n beetje eindeloos. Hebben we in de winter misschien een voorkeur voor de smaken kaneel, steranijs, warm houdende likeur of sterke drank, zo gaan we in de warmere maanden van het jaar mogelijk liever voor framboos, aardbei, citrus of abrikoos. Daarentegen kan een sinaasappelvulling serieus voor een onverwacht zonnig gevoel zorgen in februari. Dus wij zeggen: laat maar doorkomen. Praliné doen we lekker het hele jaar door. Heb je er liever een nootje in? Verkopen we ook! Een doosje vol met dezelfde bonbons vullen we met liefde. We snappen de voorkeur als geen ander. Voor wie juist van variatie houdt maar daardoor soms iets minder goed kan kiezen: we verkopen tot 1 kilogramdozen ;). En goed om te weten: terugkomen kan altijd; in de winkel staan we van maandag tot en met zaterdag klaar voor jou van 9:30-17:30. Online bestellen kan natuurlijk ook. Hoe dan ook: we verwelkomen je graag!
Bonheur
De kracht van onze bonbons zit ‘m in de vele kanten die je ermee op kunt. Chocolade geeft dat gevoel van geluk. Een klein feestje. Dat begint al met het krijgen van een gevulde bonbondoos of het uitzoeken ervan. Jouw kopje koffie of die lekker grote kom thee past perfect bij onze chocolade. Een beker chocolademelk erbij? Je weet het ook hè? Beter wordt het niet!
Wat ook mooi is; naast een geluksgevoel kan een bonbon troost geven als dat even nodig is. Eten ervan geeft namelijk warmte. En dat is soms net wat je op sommige momenten nodig hebt. Onze bonbons zijn er heel goed in om mee te gaan in jouw dag. En geven een instant prettig gevoel. Leuke bijkomstigheid: je hoeft niet per se te wachten totdat er een moment is aangebroken om ze aan iemand te geven of ze voor jezelf te kopen. Een bonbon heeft geen gelegenheid nodig. Het is de bonbon die de gelegenheid maakt.
Bon voyage
Onze vullingen hebben een heel brede waaier aan smaken. Maar het begint meestal met de keuze van de soort chocolade: puur, melk of wit? Het is allemaal lekker maar toch zijn er smaakcombinaties die nét even wat beter bij elkaar passen dan andere. Wij weten wat we verkopen en vertellen daar graag over in onze winkel. Liever rustig op de site kijken? Dat kan natuurlijk ook. We hebben alles voor je op een rijtje gezet. Zo zie je per categorie ‘puur’, ‘melk’, ‘wit’, alcohol’ en ‘marsepein’ staan wat we zowel online als in onze winkel verkopen.
Maar oké dan, nu we het er toch over hebben: witte chocolade past goed bij walnoten, butter scotch, yuzu en gepofte rijst. Pure chocolade doet het op zijn beurt prima met een romige aardbeienvulling, ganache, pistache, sinaasappel en rum. Melk is beste vriendjes met praliné, noot, karamel en kokos. De namen die bij al die verschillende bonbons horen zijn minstens zo mooi als de bonbon zelf. Zo kennen we Delice, Merveilleux, Alexandre, Perle, Casaléo, Tosca en Floranger. Snoepjes van namen toch?!
Bon
Zoveel bonbons als wij verkopen, zoveel woorden kunnen we aan al die verschillende smaken en vormen wijden. Maar, het is toch zeker veel leuker om ze te proeven! Kom daarom gerust eens langs in onze winkel of bestel online. We pakken uw bestelling met grote zorg en veel plezier voor u in. Het is toch prachtig hoe één bonbon (of twee of drie, de hele doos) voor zoveel genoegen kan zorgen.
Bon, tot snel? Graag!
Bonbon Leonidas