• Gratis gepersonaliseerd wenskaartje
  • Binnen 1 á 2 werkdagen bezorgd (NL)
  • GRATIS verzending vanaf 1KG/ €41 (NL)

    Suggesties

    Leonidas - 06 / Aug / 2024

    Suikerfeest Cadeau

    Tijdens de ramadan vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang om hun geloof te eren en vergiffenis te vragen voor zonden. Dit heilige jaarlijkse ritueel omvat gezamenlijke maaltijden bij zonsondergang, de iftar, en afsluitende festiviteiten zoals het Suikerfeest, waarbij families samenkomen om Eid Mubarak te vieren met speciale gerechten en cadeaus. Leonidas biedt hiervoor een assortiment aan halal chocolade, perfect voor het delen tijdens deze bijzondere tijd.

    Suikerfeest Cadeau
    Nieuws

    Wat is ramadan?

    Tijdens de ramadan vasten moslims een maand lang tussen zonsondergang en zonsopgang. Volgens de islam openbaarde Allah het heilige boek de Koran, tijdens de negende maand van de islamitische kalender de ramadan. De ramadan is bedoeld om het geloof te eren en de zonden van het afgelopen jaar en het aankomende jaar te vergeven. Bij zonsondergang komen de mensen samen om te genieten van een gezamenlijke maaltijd genaamd de iftar. Na deze maaltijd gaan de mensen slapen en worden ze vlak voor zonsopgang wakker voor het suhoor. Het einde van de ramadan wordt met een groot feest gevierd. Dit feest heet het Suikerfeest.

    Wat is suikerfeest

    Het suikerfeest betekent een groot feest om het einde van de ramadan te vieren. Op de laatste dag van de ramadan bidden mensen samen in de moskee tijdens het ‘Eid al Fitr’ gebed, wat zich vertaalt naar ‘het feest van het verbreken van het vasten’. Het suikerfeest kan na het gebed écht beginnen. Families en vrienden komen samen om elkaar een ‘Eid mubarak’ te wensen en gezellig samen te zijn. Het suikerfeest draait ook om het eten. Mensen staan uren in de keuken om de meest bijzondere gerechten te maken. Bij Leonidas maken we speciale suikerfeest cadeaus, zoals overheerlijke halal chocolade die je kunt delen met je bezoek of als cadeau op de post kan doen.

    Eid Mubarak

    Bij het suikerfeest wordt de term ‘Eid Mubarak’ tegen elkander gezegd. Veel mensen weten echter niet wat dit betekent. Wij leggen het je graag uit. Eid Mubarak betekent letterlijk ‘gezegend feest’. De volgende keer dat je iemand deze term hoort roepen, weet je wat het betekent en is het netjes om te antwoorden met ‘Khair Mubarak', wat zich vrij vertaalt naar ‘gelukkige zegeningen’. Wens je geliefde Eid Mubarak met een suikerfeestcadeau van Leonidas of bekijk anders ons grote assortiment aan halal chocolade.

    Wanneer wordt het suikerfeest gevierd?

    De ramadan begint ieder jaar op een andere dag. Dit komt doordat het islamitische jaar 11 dagen korter is dan het westerse jaar. Het suikerfeest begint daarom elk jaar 11 dagen eerder. In 2024 is de ramadan in de avond van 10 maart van start gegaan. Het suikerfeest viel in 2024 op dinsdag 9 april. In 2025 begint de ramadan op 28 februari en zal het suikerfeest op zaterdag 29 maart worden gevierd. Het islamitische feest zit boordevol cadeautjes en lekkernijen die wekenlang van tevoren worden voorbereid. Wil jij alvast wat bestellen voor het aankomende suikerfeest? Dit kan bij Leonidas. Bekijk eens het suikerfeest assortiment van Leonidas.

    Waarom een halal cadeau?

    Islamitische mensen mogen volgens het geloof geen voedsel eten wat volgens de Koran verboden is. Voedsel wat volgens de Koran verboden is, zijn producten die gemaakt zijn met varkensvlees, gelatine, alcohol, etc. Deze producten mogen niet gegeten worden vanwege religieuze overtuigingen of omdat het eten van dit voedsel niet goed is voor de gezondheid. Door specifiek een halal cadeau te bestellen kun je ervan overtuigd zijn dat het is toegestaan voor de ontvanger om het cadeau op te mogen eten, halal voedsel is namelijk voedsel dat door iedereen gegeten mag worden.

    Wat maakt chocolade halal

    Voedsel wat volgens de Koran verboden is, zijn producten die varkensvlees, gelatine, alcohol, etc bevatten. Chocolade die geen van deze producten bevat kan je dus halal noemen. Het is belangrijk dat de chocola die je eet geen alcohol bevat. Alcohol is een product dat volgens de Koran verboden is. In sommige soorten chocola zit een vulling met alcohol. Pas daarom op met sommige soorten chocola zoals bonbons, deze kunnen alcohol bevatten.

    Waar moet je op letten met halal chocolade cadeau?

    • Alcohol: Als je chocolade alcohol bevat dan is die niet halal. Alcohol is een product wat niet goed is voor je gezondheid en in de Koran staat dat het nuttigen van alcohol verboden is. De halal chocolade van Leonidas bevat geen alcohol.
    • Varkensvlees: Volgens de Koran zijn varkens onreine dieren. Het zijn alleseters en eten alles wat je ze geeft. Als de chocolade varkensvlees bevat is het niet halal.
    • Gelatine: Producten waarin gelatine zit zijn niet halal. Dit product is namelijk afkomstig van een varken. Halal chocolade zal geen halal chocolade zijn als het gelatine bevat.
    • Dierlijke producten: Vleesetende dieren zijn volgens de Koran niet halal. Daarnaast is het belangrijk hoe het dier is geslacht. Als dit niet volgens de islamitische regelgeving is gebeurd, is het niet halal.
    • Bepaalde kaassoorten: Bepaalde kaassoorten zijn niet halal als er stremsel in zit wat afkomstig is van een dier dat niet volgens de islamitische regelgeving geslacht wordt. Stremsel is afkomstig van de maag van een kalf.

    Een origineel suikerfeest cadeau

    Met een origineel suikerfeestcadeau van Leonidas haal je een geluksmomentje in huis waarmee het suikerfeest net wat zoeter smaakt.

    110 Jaar - Manon 750 Gram

    Met een bestelling van de limited edition Manon pralines verwonder je jouw gasten tijdens het suikerfeest. Verpak de pralines in kleur naar keuze en voeg een persoonlijk berichtje toe. Pas wel op dat je de vulling zonder alcohol selecteert. De manon pralines zijn in verschillende formaten verkrijgbaar.

    Stel uw eigen bonbon doosje samen - 1000 gram

    Stel je eigen bonbondoosje samen en verwen jezelf of je gasten met een smakelijk suikerfeest cadeau. Pas wel op dat je de vulling selecteert zonder alcohol. De bonbons zijn te bestellen in verschillende smaken. Vul een lief berichtje aan het doosje toe en zorg voor een sprankelend suikerfeest.

    Brievenbusbonbons

    Maak jezelf of je gasten tijdens het suikerfeest blij met de brievenbusbonbons van Leonidas. De verpakking is precies groot genoeg om door de brievenbus te passen. Personaliseer het met een leuk berichtje en wens de ontvanger een Eid Mubarak. Pas wel op dat je de vulling zonder alcohol selecteert.

    Een origineel suikerfeest cadeau bestellen

    Wil je jouw waardering uiten met een origineel suikerfeest cadeau? Met de halal bonbons van Leonidas geef je niet alleen chocolade, maar ook een ervaring om van te genieten. Een klein gebaar of groots uitpakken? Ons assortiment heeft diverse opties om aan al je behoeften te voldoen. Ontdek hier onze bonbons of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Suikerfeest Cadeau
      06 / Aug / 2024

      Leonidas - 06 / Aug / 2024

      Suikerfeest Cadeau

    • Bonbons bewaren als een chocolatier
      12 / Apr / 2024

      Leonidas - 06 / Aug / 2024

      Bonbons bewaren als een chocolatier

    • Het verschil tussen bonbons en pralines
      08 / Feb / 2024

      Leonidas - 06 / Aug / 2024

      Het verschil tussen bonbons en pralines

    • Wat maakt pure chocolade gezond?
      07 / Dec / 2023

      Leonidas - 06 / Aug / 2024

      Wat maakt pure chocolade gezond?

    • Een Origineel Chocolade Relatiegeschenk
      07 / Sep / 2023

      Leonidas - 06 / Aug / 2024

      Een Origineel Chocolade Relatiegeschenk

    • Brievenbus Chocolade Cadeaus
      21 / Jul / 2023

      Leonidas - 06 / Aug / 2024

      Brievenbus Chocolade Cadeaus

    • Hoe maak je zelf bonbons zoals Leonidas
      20 / Jul / 2023

      Leonidas - 06 / Aug / 2024

      Hoe maak je zelf bonbons zoals Leonidas

    • Nieuw hoofdstuk voor Leonidas
      16 / Oct / 2022

      Leonidas - 06 / Aug / 2024

      Nieuw hoofdstuk voor Leonidas

    • Zomerse smaken bij Leonidas Bonbons
      23 / May / 2022

      Leonidas - 06 / Aug / 2024

      Zomerse smaken bij Leonidas Bonbons

    • Leonidas Bonbons: een werelds product
      15 / Feb / 2022

      Leonidas - 06 / Aug / 2024

      Leonidas Bonbons: een werelds product

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen